UThanWin
Sushi အလြယ္လုပ္နည္းေလးေ၀မွ်ေပးပါမည္
လိုအပ္သည့္ပစၥည္းမ်ား
၁။႐ွမ္းဆန္ ႏို႔ဆီဘူး ၁လံုး
၂။ေကာက္ႀကီး ႏို႔ဆီဘူး ၁/၂လံုး
၃။CP ၾကက္အူေခ်ာင္း ၁ထုပ္
၄။မုန္လာဥနီ ၁လံုး
၅။သခြားသီး ၁လံုး
၆။ၾကက္ဥ or ဘဲဥ. ၃လံုး or ၅လံုး
ရ။sushi လုပ္သည့္ ေရညိွျပား ၁ထုပ္
၈။sushiလုပ္သည့္ ၀ါးရင္းလိပ္ ၁ခု
၉။ Mayonnaise. ၃ ဇြန္း
ပထမဦးဆံုး ႐ွမ္းဆန္၁လံုးႏွင့္ေကာက္ႀကီးဘူးတစ္၀တ္ေရာၿပီး
ထမင္းခ်က္ပါ။
CPၾကက္အူေခ်ာင္းကိုေၾကာ္ၿပီး၁ေခ်ာင္းဆီကို ၄စိတ္ စိတ္ပါ
ၾကက္ဥ၃လံုးကိုေမြၿပီး အခ်ပ္ရေအာင္ေၾကာ္ပါ၊ေၾကာ္ၿပီးၾကက္ဥကိုလက္တစ္လံုးစာ
အေခ်ာင္းေလးေတြလွီးထားပါ။
မုန္လာဥနီကိုလက္တစ္လံုးစာအေခ်ာင္းေလးေတြလွီးၿပီး
၂မိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ပါ
သခြားသီးကိုလည္းလက္၁လံုးစာလွီးထားပါ
ထမင္းက်က္လာလွ်င္အေအးခံခါးပါ
အေအးခံထားေသာထမင္းကို Mayonnaiseႏွင့္ေရာနယ္ပါ။
Sushiလုပ္၀ါးရင္းလိပ္ေပၚတြင္ေရညႇိျပားကိုတင္ပါ
ၿပီးလွ်င္ထမင္းတင္ပါၾကက္အူေခ်ာင္း၂စိတ္ထည့္ပါ
မုန္လာဥနီ၂ေခ်ာင္းထည့္ပါ ၾကက္ဥေၾကာ္၂ခုထည့္ပါ
သခြားသီး၁ေခ်ာင္းထည့္ပါ ၿပီးလွ်င္စတင္လိပ္ပါ
က်စ္၂လစ္၂ေလးျဖစ္ေအာင္တင္း၂ဆြဲၿပီးလိပ္ပါ
အလြန္လွပတဲ့ Sushiေရညႇိထမင္းလိပ္ကိုရ႐ွိပါလိမ့္မည္
ဓားျဖင့္လွီးၿပီး မိမိႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ sauceျဖင့္တြဲသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပ္ီး။
ကြၽန္ေတာ္၏sushiျပဳလုပ္ပံုနည္းကိုဖတ္ေပးတဲ့အတြက္
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ Aung 29.5.2016
I like is Blog
ReplyDelete